[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 920: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 920: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CEST/2.0/DST' instead
Főtér • Téma megtekintése - Közösség?

Ugrás a tartalomhoz

• Top Header

Közösség?

A kritika rendszerei

Moderátor: tom

HozzászólásSzerző: andragog Dátum: csüt. nov. 08, 2007 9:37 pm

atyenka írta:
a tollnok írta:
sebbel-lobbal írta:
sebbel-lobbal írta:
andragog írta:Persze elfelejtettem, hogy még egy hónapod van a megszületésig!

Pedig már nagyon izgek-mozgok :)

Koraszülöttből is lehet okos, szép ember; még jályn is!

Ezt a "Koraszülöttből..." kezdődő mondatot nem is én írtam...vagy kezdek már skizó lenni? :shock:
Ki machinált bele/belém? :?

Nem tommmm...

Sebbel-lobbal, én is csodálkoztam, mert először én is csak az első mondatodra emlékszem. Nem tudom ki volt ez a szellem, de mivel én ebben a topikban nem moderálhatok és alakíthatok a hsz-eken, csak két gyanúsított marad, nem? :lol: :lol:

Már, ne hogy ez gond és titok maradjon! Azt, hogy hogyan került oda, csak a technika tudná mgmondani, hogy ki? Én - andragog - küldtem egy kis mókát sebel-lebbal-nak, egy hivatkozott hsz-szel.
andragog
andragog
Városlakó

Hsz-ek: 292

HozzászólásSzerző: kordicsorsi Dátum: pén. nov. 09, 2007 10:34 am

Milyen érdekes volt itt végigolvasni mindent, mivel régen jártam vándoroltam a városban mindenfelé kicsit kívülebbről sikerült szemlélnem. A társadalom....milyen furcsa is az ember, annyira megszokta már bevett rendszerét, hogy nem tud elvonatkoztatani tőle. Városi élethez kell a polgi,aki főül vezet, kell egy csapat aki segíti őt és kellenek a polgárok akik az igazgatást várják.Fizetünk, cserélünk,kivetjük, aki nem ide való,közben álmodjuk a szabadságot.Feladat kell, hogy működni tudjunk rendszerben.Lehoztuk miniben,amit az ősközösségtől kezdődően történelmileg leprodukáltak elődeink velünk együtt.Egyébként ezt óvodában is hozza már a közösség, ki anyafka,a "vezír", a sumák, a tudálékos, a zseni,a nagyon nő.Megérne ez a rész egy tanulmányt mi hogyan miként alakul így, génkódolt szerintem jókora szocializálódással töltött szendviccsel keverve.
Én úgy szeretnék itt lakni ,mint eddig, a minimum szabályokkal és a két alapító szellemiségéhez hozzátéve,amim van mint egy batyus bálban.
Nem szeretem a nagyon pontosan meghatározott szabályokat főként egy alkotóközösségnél,az én csoportomnál az a szabály, hogy nincs szabály. Közösségi norma van ami lassan alakult ugyan ki(nem verekszünk, gyilkolunk,szemétkedünk,fikázzuk(nem egyenlő az építő kritikával) a másikat stb..De veszekszünk, érdekvédünk, véleményt nyilvánítunk,konfrontálódunk és így alakulunk.Szeretek akkor működni.itt azért volt(remélhetőleg lesz is)jó nekem, mert eddig a szabadságom koráltozását nem érzékeltem.Annyira bevagyunk már szorítva a"csodállatos" hétköznapokba nagy általánosságban, hogy nem látunk azon túl.Csukjátok be szemeteket és gondoljatok a most kirakott városkapura,meg az eddig történtekere.Nem jó az úgy, ahogy van?Nem tartott talán jó irányba?Vagy tartunk jó irányba?Na és te mit szeretenél igazán te mindenki? Mi a célunk,de az igazi?Talán nincs még meg pontosan a célorientáltság?
kordicsorsi
Városlakó

Hsz-ek: 984

HozzászólásSzerző: MHB Dátum: pén. nov. 09, 2007 10:53 am

[quote="kordicsorsi"
Én úgy szeretnék itt lakni ,mint eddig, a minimum szabályokkal és a két alapító szellemiségéhez hozzátéve,amim van mint egy batyus bálban.
Nem szeretem a nagyon pontosan meghatározott szabályokat főként egy alkotóközösségnél,az én csoportomnál az a szabály, hogy nincs szabály. Közösségi norma van ami lassan alakult ugyan ki
.itt azért volt(remélhetőleg lesz is)jó nekem, mert eddig a szabadságom koráltozását nem érzékeltem.Annyira bevagyunk már szorítva a"csodállatos" hétköznapokba nagy általánosságban, hogy nem látunk azon túl.Csukjátok be szemeteket és gondoljatok a most kirakott városkapura,meg az eddig történtekere.Nem jó az úgy, ahogy van?Nem tartott talán jó irányba?Vagy tartunk jó irányba?Na és te mit szeretenél igazán te mindenki? Mi a célunk,de az igazi?Talán nincs még meg pontosan a célorientáltság?[/quote]

Hasonloa véleményem, ami MUSZALY az mar nem szabadsag nekem.Ezert is csatangolok itt kedvem szerint, és jol érzem magam. Amikor tul terhesnek fogom talalni a kötelezettségeket, akkor megyek biztos mashova. De eddig a szabalyok még nem zavarnak eddig. A jövö megadja a valaszt, bizonyara.
MHB
Városlakó

Hsz-ek: 673

HozzászólásSzerző: atyenka Dátum: pén. nov. 09, 2007 11:09 am

Orsi, Mari, a szívemből beszéltek... :D
még ha sokszor a kötelezettségek nyaktilója alá hajtom is a fejem, a Város lényege nekem is a szabadságon van. Amíg a kedv hoz ide, és nem a sikítófrász, hogy muszáj dolgoznom érte, addig jó.
Örülök ennek a közösségnek. Alakul, igen. Néhányan jönnek, mások mennek, de a magja, a lényege megmarad. A lényeg pedig az (az egyik), hogy egymás felé fordultunk. Bármilyen formában. Hogy érdeklődünk egymás iránt, egymás művei iránt. Legjobb tehetségünk szerint (bármit jelentsen is ez.)
Alig van olyan köztünk, akitől hosszú távon eltűrnénk, hogy nem fordul a többiek felé, nem érdeklődik. Észrevettétek? Először finoman figyelmeztetjük, aztán... Az igazság az (legalábbis nálam :) ), hogy fárasztó valakinek a művét újra és újra csak dicsérni, vagy véleményt mondani róla, ha nem érzi az ember a kölcsönösséget, azt hogy az illető is odafordul hozzánk.
Ehhez ennyit tudok hozzátenni.
atyenka
Városlakó

Hsz-ek: 1866

HozzászólásSzerző: kordicsorsi Dátum: pén. nov. 09, 2007 11:45 am

így-így valahogy!! :D :D :D
kordicsorsi
Városlakó

HozzászólásSzerző: tom Dátum: szomb. nov. 10, 2007 12:05 am

kordicsorsi írta:Én úgy szeretnék itt lakni ,mint eddig, a minimum szabályokkal és a két alapító szellemiségéhez hozzátéve,amim van mint egy batyus bálban.
Nem szeretem a nagyon pontosan meghatározott szabályokat főként egy alkotóközösségnél,az én csoportomnál az a szabály, hogy nincs szabály.

Közösség szerintem a szabályoktól lesz egy csoportból. Azon vagyunk, hogy a szabályokat maga a közösség hozza.
A különbség, amitől ez lehet másféle közösség, az alapelvekben lehet. Hogy miféle értékekre épül ez a Város.
nem kérek és nem ígérek
tom
Városlakó

Hsz-ek: 513

HozzászólásSzerző: sebbel-lobbal Dátum: szomb. nov. 10, 2007 12:13 am

andragog írta:Már, ne hogy ez gond és titok maradjon! Azt, hogy hogyan került oda, csak a technika tudná mgmondani, hogy ki? Én - andragog - küldtem egy kis mókát sebel-lebbal-nak, egy hivatkozott hsz-szel.
andragog

Ohh, hát gondolhattam volna monsieur móka mester :)
sebilobi
sebbel-lobbal
Városlakó

Hsz-ek: 410

HozzászólásSzerző: kordicsorsi Dátum: hétf. nov. 12, 2007 11:17 am

tom írta:
kordicsorsi írta:Én úgy szeretnék itt lakni ,mint eddig, a minimum szabályokkal és a két alapító szellemiségéhez hozzátéve,amim van mint egy batyus bálban.
Nem szeretem a nagyon pontosan meghatározott szabályokat főként egy alkotóközösségnél,az én csoportomnál az a szabály, hogy nincs szabály.

Közösség szerintem a szabályoktól lesz egy csoportból. Azon vagyunk, hogy a szabályokat maga a közösség hozza.
A különbség, amitől ez lehet másféle közösség, az alapelvekben lehet. Hogy miféle értékekre épül ez a Város.

egészében ahogy leírtam a szabályosdit úgy gondolom, egy jól működő közösség alapértékeket hordoz,amiből később életteret épít, a szabály korlát ha valahol szabályok kötnek és nincsenek normák(és nem ezek határozzák meg a létezését), akkor az a közösség nem működik rendesen!!!Persze ez az én véleményem csupán....
kordicsorsi
Városlakó

HozzászólásSzerző: MHB Dátum: hétf. nov. 12, 2007 11:43 am

kordicsorsi írta:
tom írta:

egészében ahogy leírtam a szabályosdit úgy gondolom, egy jól működő közösség alapértékeket hordoz,amiből később életteret épít, a szabály korlát ha valahol szabályok kötnek és nincsenek normák(és nem ezek határozzák meg a létezését), akkor az a közösség nem működik rendesen!!!Persze ez az én véleményem csupán....

Nem csak a tiéd, Orsi! Mar eleve közösségi tett hogy egymassal tarsalog a nép ezen a forumon, szertetnek talan nem hivnam, metr inkabb eszmei közösségi életet élünk itt, de a vonzalom és a szimpatia megvan. Mindenki valahogy megkapja az itteni közösségtöl amit var, mert semmi sem igazan kötelezö, vagyis a felelösségeket mindenki olyan aranyban veszi itt fel amennyire akarja-birja.
Hat ezért szertek barangolni itt!
MHB
Városlakó

HozzászólásSzerző: kordicsorsi Dátum: hétf. nov. 12, 2007 1:08 pm

Tényleg megkapom és szeretem, ahogy működünk.Jöttem olvastam,küldtem, kaptam, s kapok, adtam s adok.Szeretem a várost ahol virtuális létben vagyok.Egyszerűen...
kordicsorsi
Városlakó

HozzászólásSzerző: atyenka Dátum: hétf. nov. 12, 2007 4:24 pm

a tollnok írta:[
Háááááááttttt :)
Egy közösség nem a szabályoktol közösség, hanem az egymásközti viszonyulásoktol... a szabályok ezeket a viszonyokat,
(azaz a Szeretet egymás közötti áradását) szabályozzák, azaz akadályozzák! Nem??? Ne legyünk 'politikusok' már itt is!

Szerintem az egymás közti viszonyulások már eleve szabályokat szülnek.
És ez még nem jelenti azt, hogy szabályokat erőltetünk a közösségre, csak odafigyelünk, hogy milyen szabályokat hoz létre a közösség maga, a maga természetes útján, és azokat tudatosítjuk.
Lehet, hogy a "közösség normái" jobb kifejezés erre, mint a "közösség szabályai".
atyenka
Városlakó

HozzászólásSzerző: atyenka Dátum: hétf. nov. 12, 2007 4:26 pm

kordicsorsi írta:Tényleg megkapom és szeretem, ahogy működünk.Jöttem olvastam,küldtem, kaptam, s kapok, adtam s adok.Szeretem a várost ahol virtuális létben vagyok.Egyszerűen...

igen-igen, a csere-bere az fontos!!! :D
atyenka
Városlakó

HozzászólásSzerző: Galathea Dátum: csüt. nov. 15, 2007 2:13 am

szabályok? nekem nem hiányoznak. végülis mindig van kitől kérdezni, és ha ő sem tudja, megszavazzuk. mindig csatlakozni akartam egy hippikommunához. legalább virtuálisan megtörtént.
use it or lose it
Galathea
Városlakó

Hsz-ek: 1226

HozzászólásSzerző: kordicsorsi Dátum: csüt. nov. 15, 2007 10:45 am

virtuális hippikommuna :lol: :lol: :lol: tényleg az
kordicsorsi
Városlakó

HozzászólásSzerző: MHB Dátum: csüt. nov. 15, 2007 10:56 am

kordicsorsi írta:virtuális hippikommuna :lol: :lol: :lol: tényleg az

PEACE AND LOVE, YEAH!!!! :P
MHB
Városlakó

HozzászólásSzerző: kordicsorsi Dátum: csüt. nov. 15, 2007 11:02 am

:lol: :lol: :lol:
kordicsorsi
Városlakó

HozzászólásSzerző: Galathea Dátum: pén. nov. 16, 2007 12:58 am

:wink:
use it or lose it
Galathea
Városlakó

Re: Közösség?

HozzászólásSzerző: Galathea Dátum: hétf. okt. 20, 2008 5:15 pm

Igazán válaszolunk, ha igazán kérdezel. Hol kérdeztél eddig? Kit? Mikor?
Akkor a válasz: 42. Mi a kérdés?

Van összefüggés egy közösség milyensége meg aközött, h megtalálod-e, hogyan töröld a regisztrációdat? Végülis - van. Előbbi rajtad is múlik. Utóbbi viszont csak rajtad.

Juteszembe: az adminnak írtál már?
Admincím a Városházán meg a Hírlevelek végén.
varos@ekm2.com

Vagy szóljak neki én?
Admiiiin!
Ja, az én vagyok... érdekes, nekem eddig senki se szólt.

Banyek, Laca, nem vagy te olyan kicsit, mint az agresszív kismalac?

Akkor most töröljelek? Küldj egy emlékeztető mélt, pls, mert épp indulni készülök!
use it or lose it
Galathea
Városlakó

HozzászólásSzerző: Galathea Dátum: szomb. nov. 08, 2008 3:24 am

Tudod, mit, Tollnok? Ne küldj mélt, mert azt kértem, h küldj...
use it or lose it
Galathea
Városlakó

HozzászólásSzerző: Iványi Róbert Dátum: csüt. feb. 25, 2010 9:11 pm

Tök jó, a város tele van arcokkal, új hozzászólásokkal...! Már csak az a gond, hogy mind az enyém...:( Látta itt valamelyik nemlétező virtuál karakter az én legenda vagyok c. filmet? Na abban a főszereplő egy olyan városban él, ahonnan kihaltak az emberek. De egy boltban nem! Ott vannak az emberek akikkel beszélget, udvarol, éli az igai életét. Igaz, ezek csupán kirakatbabák, akiket ő vitt oda, de ő mégis valahol igazi életnek éli meg: persze ez nem igaz, tudja azért. De valami életet mégis muszály. Gyertek babáim, gyertek:), ahogy Lestat mondta a Kárhozottak királynőjében : gyertek elő, gyertek...
Prospero
Iványi Róbert
Városlakó

Hsz-ek: 148

HozzászólásSzerző: fa Dátum: hétf. márc. 01, 2010 3:31 am

S ím' a sötétből előlovagol, na nem egy lovagina, csak egy lovag. De aki a kicsit nem becsüli, az 187 cm-rel találja magát szemben! :-)
fa

Hsz-ek: 526

HozzászólásSzerző: Iványi Róbert Dátum: szomb. márc. 06, 2010 10:19 pm

Na, egy virtuarc beszélni is tud, ez jo! Mi van még belédprogizva?
Prospero
Iványi Róbert
Városlakó

HozzászólásSzerző: fa Dátum: vas. márc. 07, 2010 3:14 am

Programom folyamatos önmódosítás alatt áll, forráskódja azonban nyilvános.
fa

Hsz-ek: 526

HozzászólásSzerző: atyenka Dátum: kedd márc. 30, 2010 10:42 am

lóvagina????? :lol: :lol: :lol:
atyenka
Városlakó

HozzászólásSzerző: Iványi Róbert Dátum: szer. márc. 31, 2010 3:19 am

még egy nemlétező virtuarc ugrik fel itt. Lehet, hogy spam?:)
Prospero
Iványi Róbert
Városlakó

Előző

Vissza: Forradalom tér (A rendszer kritikái)